De temperaturen zijn zomers maar ook de business voelt als “zomers druk”.

Daar bedoelen we mee dat het voelt alsof de vakanties al in aantocht zijn, want veel van onze klanten zijn erg druk. Net als tegen het einde van het jaar moeten voor de zomerperiode veel projecten afgerond worden of moet er materiaal voorbereid worden om direct na de vakanties te starten.

Een hectische tijd waar we dol op zijn. De druk is hoog, de machines draaien volop en onze trouwe klanten proberen we allemaal te helpen. Bovendien hebben we nog capaciteit over. Ons bedrijf kent geen vakantiesluiting. We gaan om de beurt op vakantie en draaien gewoon door, zij het met een iets beperkte bezetting tijdens de periode van week 28 tot week 32.

Enkele in het oog springende projecten waar we momenteel aan werken zijn een groot kantoorgebouw in België (700 ton snijwerk) en de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Bij dit laatste project zijn vier (!) van onze klanten actief met allerhande staalconstructies. Meer over dit project: “Staalsnijden conform Euronorm 1090

Over de branche zelf: de staalprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Het lijkt zich nu te stabiliseren, desalniettemin met de nadruk op ‘lijkt‘. Het blijft immers gissen wat de staalfabrieken in petto hebben.
Alles is afhankelijk van capaciteiten. Maar ook politieke redenen spelen hierin een rol.
China ligt er (even) uit, alternatieven zijn gevonden en worden nog nader onderzocht.
En de Europese fabrikanten varen ook hun eigen koers. Het blijft dus spannend en onvoorspelbaar hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

Mar voor nu wensen wij iedereen succes met het uitvoeren van de geboekte projecten.
En alvast een fijne en welverdiende vakantie gewenst!

Team SST Staalsnijtechniek

Steel Solutions International