Plasma snijden staal

SSI Steel Solutions international kan veel verschillende diensten verrichten waaronder plasma snijden staal! In onze werkplaats beschikken we over twee plasmasnijmachines met een bereik tot 60000 mm in de lengte, 5000 mm in de breedte en 30 mm in de dikte. Dit stelt ons in staat om vrijwel elke opdracht voor u uitvoeren!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

  • Steel Solutions International
  • Steel Solutions International
  • Steel Solutions International
  • Steel Solutions International
  • Steel Solutions International
  • Steel Solutions International
  • Steel Solutions International

Plasma snijden staal: hoe werkt dat?

Plasmasnijden kan worden gebruikt op verschillende materialen zoals staal, RVS en aluminium. Het is eigenlijk een smeltsnijtechniek waarbij gas naar het mondstuk van de toorts wordt gedreven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gas. Het gas komt in aanraking met elektriciteit waardoor dit wordt getransformeerd tot geïoniseerd gas, ook wel plasma genoemd.

De toorts heeft negatief geladen elektrode en het werkstuk is positief geladen. Dit zorgt voor een stoomkring tussen beide die door de vormgeving van het mondstuk wordt ingesnoerd. Dit maakt de boog stabiel en smal, waarbij een hoge energiedichtheid plaatsvindt. De temperatuur kan daardoor oplopen tot wel 25.000 C.

Deze hoge temperatuur smelt als het ware het metaal weg door plasmagas uit de snijvoeg te blazen. Het resultaat een nauwkeurige snede.

Onze diensten

Naast plasmasnijden kunnen we ook andere diensten voor u verrichten. Denk hierbij aan autogeen snijden, fijn plasmasnijden en lasafschuiningen. Goed om te weten is dat SSi deel uitmaakt van een groep van 3 bedrijven; SSi Steel Solutions international, KMT Kroon Metal Technology en Sideron Snijwerk. Dit maakt het mogelijk voor ons om totaaloplossingen voor al onze klanten aan te bieden in de staalindustrie. Onze klanten zijn vooral actief in de scheepsbouw, bruggenbouw, offshore, machine- en apparatenbouw, kranenbouw en trailerbouw.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over Plasma snijden staal? Of wilt u iets anders weten? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag met het vinden naar de geschikte oplossing.

SSi Steel Solutions international

‘Totaaloplossingen voor de gehele metaalbranche!’

Vraag een offerte op