Het aanbrengen van laskanten is een arbeidsintensieve bezigheid. SSi heeft hiervoor een machine aangeschaft die de v- en k-naden aanbrengt door middel van schuren. Daarmee wordt een zeer strak oppervlak van de schuine kant gegarandeerd die een machinaal aangebracht oppervlak benadert.

Rechte producten met een lengte van van circa 50 tot max. 3000 mm. lenen zich uitstekend voor deze machine. De laskant ziet er vele malen strakker uit dan een gebrande kant. Dat wordt bijzonder gewaardeerd door onze klanten, zeker bij producten die automatisch worden gelast door bijvoorbeeld een lasrobot.

Het aanbrengen van laskanten en verjongingen (ook in radius) is al vele jaren een stokpaardje van Steel Solutions International. Enerzijds omdat SSi hier speciaal opgeleide vakmensen voor in dienst heeft en anderzijds omdat hier een zeer flexibele afdeling voor bestaat. Deze afdeling kan ook voor grote projecten met veel afschuinwerk een zeer korte doorlooptijd garanderen. Niet alle producten lenen zich er immers voor om direct op de snijmachine te voorzien van laskantvoorbewerkingen.

SSi zet met de ingebruikname van deze machine weer een stap voorwaarts als het gaat om snel, kwalitatief hoogstaand en flexibel te acteren in een hectische markt.

Steel Solutions International