Er komt een moment dat kleine lekkages in de hallen aangeven dat de dakbedekking eens vervangen moet worden (plat dak).

Dan begint het grote zoeken naar de juiste leverancier die dat moet gaan doen en ook vooral met welke materialen. Immers, we zijn weer zoveel jaren verder met nieuwe technieken en nieuwe materialen.

Naast prijs speelde duurzaamheid, isolatiewaarde en  ecologisch verantwoord voor ons een grote rol.

Zo kwamen wij terecht bij IKO Carrara.

IKO carrara is een duurzame, luchtzuiverende dakbaan met een koelende werking. Met de IKO carrara biedt IKO een duurzame dakbaan aan die Co2-uitstoot verlaagt en hierdoor de ecologische footprint verkleint.

Hierdoor kunnen we samen voldoen aan de steeds toenemende eisen met betrekking tot energiezuinigheid bij duurzaam bouwen.

Het witte reflecterende granulaat, afgewerkt met titaniumdioxide (TiO2) aan de bovenzijde van de dakbaan, heeft een luchtzuiverende werking waarbij broeikas bevorderende stoffen NOx en SOx worden omgezet in onschadelijke stoffen die geen weerslag hebben op het leefmilieu.

De IKO carrara is de aangewezen toplaag bij een energiedak. Een energiedak is een dak dat energieverbruik vermindert en waarop energie wordt opgewekt. De witte bitumineuze membranen van IKO (IKO carrara, IKO carrara Tecno SN én IKO secura) verhogen het rendement van de technische installaties en zonnepanelen op het platte dak. Ze zorgen ook voor de verbeterde thermische prestaties van de isolatie. Daarenboven weerkaatsen ze de grootste hitte gedurende de zomermaanden. IKO energiedaken houden u koel.

  • Luchtzuiverend dankzij de Titaniumdioxide (TiO2)
  • Verhoogt rendement van technische installaties en zonnepanelen op het platte dak
  • Koelend en reflecterend
  • Levensduur verwachting van 35 jaar

Inmiddels zijn onze hallen vrijwel gereed. Maar liefst 7600 m2 is gelegd en met de huidige hoge temperaturen zijn we nu al blij met onze mooie witte daken.

We merken nu al dat de airco op kantoor minder hard moet werken om het koel te houden. Minder energieverbruik dus!

De volgende investering zal zijn zonnepanelen, dan zijn we helemaal klaar voor de toekomst!

Steel Solutions International