Boren

Boren is een verspanende bewerking, waarbij met behulp van een boor een rond gat wordt gemaakt in het metaal. Omdat een boor op glad materiaal snel ‘wegloopt’ wordt er met een centerpons eerst een putje (center) gemaakt in het metaal. In een draaibank wordt dit gedaan door middel van een centerboor. Als het gat geboord is, kan er eventueel schroefdraad in worden aangebracht. Deze techniek heet tappen.

  • Steel Solutions International
  • Steel Solutions International

Handmatig boren

Conventioneel boren wordt nog steeds toegepast door Kroon Metal Technology. Bijvoorbeeld bij spoedorders of reparaties. Hierdoor kunnen wij snel en effectief produceren.
Naast (CNC) boren kunt u bij ons voor meer diensten op het gebied van plaatbewerking terecht, zoals draaienfrezenkantenlasersnijdenlassen en tappen.

CNC boren

Bij het CNC boren is de automatisering ver doorgevoerd. CNC (Computer Numerical Control) staat voor computergestuurde regeling van boormachines. Hierdoor kunnen deze machines heel nauwkeurig boren en tappen in metaal. Kroon Metal Technology produceert precisie-onderdelen met betrouwbare en nauwkeurige CNC boormachines. Boorwerk met toleranties van een honderdste millimeter zijn aan de orde van de dag.

Een vraag? Kom met ons in contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 078 6546 546 tijdens kantooruren of stuur ons een bericht via het contactformulier.

SSI | STEEL SOLUTIONS INTERNATIONAL

‘Totaaloplossingen voor de gehele metaalbranche!’

Vraag een offerte op