SSi Steel Solutions international 2 jaar

Op 14 november 2017 is SSi van start gegaan in de staalindustrie. Dankzij jarenlange ervaring en met veel vertrouwen in onze mensen, onze klanten en onze leveranciers zijn we keihard aan de slag gegaan. Met dit vertrouwen, in combinatie met een gezonde werkersmentaliteit is, onder leiding van Hans Ritmeester SSi een goedlopend bedrijf geworden.

Achteraf terugkijkend kan gesteld worden dat het doorstarten van SSi de juiste beslissing is geweest. Zowel onze klanten als leveranciers hebben ons niet in de steek gelaten. Al snel waren we weer volop in productie.

Sinds 2018 hoort ook KMT Kroon Metal Technology volledig bij SSi.  Beide bedrijven versterken elkaar en maken gebruik van elkaars faciliteiten en sterke punten.

Derde bedrijf

In het opstartjaar kwam ook snijbedrijf Sideron nog in beeld. De toenmalige eigenaar bood het bedrijf te koop aan en zag SSi als de ideale overnamepartner. Ondanks dat dit op een lastig moment kwam werden zeker wel de vele voordelen gezien. Sideron had iets in huis wat wederom een welkome aanvulling was voor SSi: waterstraalsnijden en ballastproducten. Gelukkig werd ook Sideron in 2018 onderdeel van onze groep.

Na deze integratie kan SSi een breed scala aan staalbewerkingen aanbieden: autogeen snijden, plasmasnijden, lasersnijden, waterstraalsnijden, zagen (van ballastmateriaal), afschuinen, stralen, zetten, boren/frezen tot bepaalde afmetingen en zelfs gedeeltelijk lassen behoort tot de mogelijkheden. Allemaal in eigen huis.  De bedrijfsnamen SSi, KMT en Sideron blijven voorlopig gewoon bestaan.

Inmiddels zijn we met zo’n 60 man. Groot volume, dunne marges.

Investeren

Het zal bekend klinken voor collega-ondernemers: het verdiende geld wordt direct weer geïnvesteerd. Meest recente ontwikkelingen van dit jaar zijn dat er een nieuwe gecombineerde plasma/watersnijmachine, een frees/boorinstallatie en 3 nieuwe compressoren geïnstalleerd zijn wat zorgt voor een grotere capaciteit.

Momenteel zijn we hard bezig met de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Dit moet ons de mogelijkheid geven om sneller en nauwkeuriger de gehele goederenstroom te volgen.

Daarmee zijn we weer even klaar voor de (directe) toekomst. Maar we zitten zeker niet stil.

Grote en kleine opdrachten

Of het nu om één palletje staal op maat gaat of een enorm project, de groep SSi is altijd in staat om snel te reageren en de doorlooptijd kort te houden.

Zo hebben wij de afgelopen maanden geproduceerd voor een groot Offshore Wind project in Azië. Bij elkaar circa 2500 ton (2.500.000 kilo!) aan staalsnijwerk voor drie verschillende klanten; zij werkten samen aan dit project. Dit werd door ons binnen korte tijd gerealiseerd. Maar net zo makkelijk konden kleine(re) opdrachten naast dit grote project door blijven lopen. Je krijgt tenslotte niet elke week zulke opdrachten en dan worden de machine-uren, dankzij onze vele trouwe klanten gevuld met een mix van vele kleine(re) opdrachten. Ook daar zijn we heel blij mee!

  • Steel Solutions International

foto windmolens: bowterminal.nl